Tegyél a változásért!

Hogyan válj új emberré?

 

Mindannyian arra törekszünk, hogy boldogok és elégedettek legyünk. Legalábbis kezdetben ez a cél. Aztán idővel, ahogy szembe jönnek velünk a problémák, döntenünk kell: szembe szállunk a nehézségekkel, és megküzdünk velük - vagy csak lavírozgatunk, és egyre inkább sodródunk az árral, "lesz ahogy lesz" alapon?!

Korábbi bejegyzéseimben többször utaltam Dr. Joe Dispenza munkásságára, akinek a tavalyi évben találkoztam a könyveivel először, és gyakorlatilag megváltoztatta a szemléletmódomat. Mindig is fontos volt számomra a tudatosság, valamint az önismeret és önfejlesztés útja. Ám ezek a könyvek mégis újat tudtak mutatni azáltal, hogy logikus rendszerben...

Gondolataink határozzák meg a személyiségünk alapvető beállítódásait. Mivel a tapasztalataink határoznak meg bennünket érzelmileg (félünk, mérgesek vagyunk, keserűséget, frusztrációt, bizonytalanságot érzünk), ha nem figyelünk rájuk, ezek az érzések idővel személyiségünk részévé válnak.

Életünk nagy részét külső környezetünk körülményeire reagálva töltjük, és ebbe beletartozik mindaz, amit nap mint nap látunk, hallunk, megtapasztalunk magunk körül. Ha a hírek között már nehéz úgy válogatni, hogy ne ugyanazt olvassuk minden nap, már csak egy megoldás marad: egyáltalán ne olvassunk híreket? Sokan vannak, akik ezt a megoldást...

Több volt munkahelyemen is előszeretettel alkalmazták oktatások, továbbképzések során a bűvös "lépj ki a dobozból" vagy "merjünk kilépni a komfort zónából" kifejezéseket. Hiszen ahhoz, hogy valaki meg tudjon felelni a modern munkahelyi követelményeknek, folyamatosan tovább kell képeznie magát.

Az alapján éljük az életünket, hogy milyen történetet mesélünk önmagunknak. Lehet, hogy ez összhangban van a körülöttünk lévő világgal - de az is lehet, hogy nem. Mindenesetre az alapján ítéljük meg önmagunkat, amit hiszünk magunkról.

A korlátozások miatt sokan ismét otthon maradni kényszerülnek, és munkájukban akadályoztatva vannak azok is, akik az elmúlt közel egy év alatt már egész jól hozzászoktak a Home Office üzemmódhoz... Hogyan lehet kibírni, átvészelni az előttünk álló heteket-hónapokat?! A cél természetesen az, hogy a legjobbat hozzuk ki a lehetőségekből.

Létezésünk olyan nem kézzel fogható részei, mint például az érzelmek, a tudatosságunk valóságának részei. Ha pedig érzelmeink egy olyan tartomány részei, amelyet az öt érzékszervünkkel nem tudunk érzékelni, akkor hogyan lehetséges az, hogy mindannyian tudatában vagyunk érzelmeinknek?

Személyiségünket "belső küszöb őreink" (negatív hiedelmeink) befolyásolják, ők felelnek gyakori szorongásainkért, kishitűségünkért. Ha úgy tetszik, ők az egónk részei. Az egó viszont nem akar a kényelmi zónájából kitörni, mert akkor a teljes léte kérdőjeleződik meg! Tehát ha viselkedésünket, személyiségünket szeretnénk megváltoztatni, először meg...

Gondolataink és érzelmeink körfogásában élünk. Ha kellemes és örömteli gondolataink vannak, akkor nagyszerű pillanatokat élhetünk át, és boldognak fogjuk érezni magunkat. Azonban ez fordítva is igaz: ha napjainkat az aggódás, a stressz és a mindennapos rohanás miatti türelmetlenség hatja át, a félelem és türelmetlenség fogja uralni a...