Mit tükröznek vissza kapcsolataink?

Életünk minden egyes szereplőjének, a ránk gyakorolt hatásának fontos szerepe van a lelki fejlődésünk során. Még a számunkra kellemetlen emberek is fontos tanítást, megtapasztalást hozhatnak. Sőt, talán éppen azoktól tanulhatunk a legtöbbet, akikkel nehézségeink adódnak a kommunikáció során. 

Amikor valami nagyon zavar másokban, annak valószínűleg éppen az a legfőbb oda, hogy az idegesítő, bosszantó szokásai bennünk is megvannak, de nem ismerjük fel, vagy elnyomjuk azt magunkban.

Aktuális érzelmi fejlettségünk szerint másképpen reagálunk egyes emberekre vagy helyzetekre. A személyiségünk megismerése, öntudatra ébredésünk útján a családtagjaink, a barátaink, de még a közelebbi kollegáink is fontos hatást gyakorolhatnak a személyiségünkre.

A legfontosabb szerepe, legmélyebb hatása mégis a partnerkapcsolatoknak van. Ha igyekszünk tudatosan élni, akkor akár ismétlődéseket is felfedezhetünk kapcsolataink mintázatában. Ilyen például, amikor valaki mindig újra és újra rosszul választ: hiába igyekszik elkerülni bizonyos helyzeteket, mégis mindig az derül ki egy idő után, hogy minden választottjában ugyanazok a hibák rejtőznek.

Ha ilyen ismétlődő mintákat fedezünk fel a saját életünkben, érdemes elgondolkodni, mi lehet a hiba a saját készülékünkben? Ez lehet gyermekkori rossz berögződés következményes is - de az is megtörténhet, hogy a probléma gyökere ennél sokkal mélyebben rejtőzik - talán valamelyik előző életünk adhatná meg rá a választ.

Ma már létezek olyan módszerek, amelyekkel "vissza lehet menni" korábbi személyiségeinkbe, azaz valójában egy kis időre megidézni bizonyos képeket, amelyek a mély tudattalanban elraktározódtak. A lehetőségek közül megemlíthetjük a regressziós hipnózist, amelynek során a pácienseket visszavezetik korábbi életeik bizonyos jelentős eseményeihez, vagy az asztrológiának azon ágát, amely a karmikus kötődésekkel mélyebben is foglalkozik.

A szinasztria című regény is hasonló témát boncolgat: a főszereplő életébe váratlanul szól bele a múlt, egy sorsfordító, hihetetlen, karmikus összetalálkozás által. A történet folyamán komoly önismereti utat jár be. Kiderül, hogy az álmaiban rejlő szimbolikus üzeneteknek is jelentősége van. A kérdésekre a válaszokat végül az asztrológia adja meg, melynek egyik módszere segítségével sikerül feltárni.

Ha szívesen beleolvasnál a könyvbe, nézd meg írásaimat a NUUVELLA OLDALÁN, vagy kérd az ingyenes betekintőt!

Sorsunkat mi választjuk
Sorsunkat mi választjuk
A Szaturnusz üzenete
A Szaturnusz üzenete