Ki a lelki társad?

Éreztél már olyat, hogy valakinek a pillantása, mosolya, lénye a szívedig hatolt, abban a pillanatban, ahogy először találkoztatok? Úgy érezted, mintha már ezer éve ismernéd - és összezavarodtál a benyomások sokaságától? Ha már volt ilyen élményed, bizonyára te is tudod: léteznek időkön és életeken átnyúló kapcsolatok, amelyeknek meg kell történniük, mert valami dolgunk van egymással. Talán egy rövid időre szól a találkozás hatása, talán hosszú évekig befolyásolja a sorsunk alakulását. Az is lehet, hogy mindkét fél élete gyökeres fordulatot vesz: jobb emberré válunk azáltal, hogy egymásban az időtlenséget ismerhettük fel.

Voltaképpen az életünkben minden kapcsolat, találkozás karmikus, hiszen ok-okozati összefüggések által jön létre. Egy szülő-gyermek kapcsolat vagy a mély barátságok is ilyenek. Most azonban elsősorban az olyan váratlanul bekövetkező, néha ijesztően intenzív kapcsolódásról szeretnék írni, amely az érzelmi sokkhatás következtében akár furcsa tettekre sarkallhatja a megélőit. Amikor olyan magnetikus vonzalmat érzünk, amely egyszerre csodálatos és érthetetlen is számunkra, s akár félelmet kelhet bennünk. Kimenekülünk a kapcsolatból, de a hatása nem múlik -  valami fogva tart.
Ám hiába gyárt az elménk különféle logikus magyarázatokat - a szív nem tévedhet: a kötődés sokkal régebbi annál, mint amire emlékezhetünk.

Tudjuk, hogy talán egész életünkben Őt kerestük, Őt szerettük, hozzá hasonló partnerre vágytunk. Mégis, amikor most az élet elénk hozta a "lelkünk másik felét", összezavarodunk. Miért történhet ez így? Pontosan azért, mert a fájdalom vagy veszteség érzése támad fel bennünk, és - tudat alatt -  nem akarjuk ezt újra átélni. Ám a leckét meg kell tanulnunk: talán éppen az egónk lecsendesítése, és az eddigi hitrendszereink átalakítása a legnagyobb feladat, amelyet egy ilyen elementáris érzés megtapasztalása által kell megélnünk.

A szinasztria című regény főszereplője, Viktória is ezt éli át, amikor egy reptéri kávézóban odalép mellé egy vadidegen férfi. Mindketten érzik, hogy nem mindennapi találkozás az övék, de azt még nem sejtik, hogy hamarosan az életükben gyökeres változásokat fognak tapasztalni. Ezt különbözőképpen élik meg, s más-más módon küzdenek meg az előttük álló nehézségekkel.   

Lapozz bele a könyvbe!

Ha szívesen beleolvasnál hosszabban is, kérd az ajándék e-book beleolvasót!

Írj, ha kérdésed van, vagy rendelni szeretnél!