Személyiségünk gyökerei

Családtagjainkkal karmikus kapcsolatban vagyunk

Személyiségfejlődésünk legfőbb színhelye a család, illetve azok a személyek, akikkel életünk során a legtöbb időt töltjük. Gyermekkorban fokozottabban hatnak ránk a külső minták, de később is folyamatosan változik az egyéniségünk. A rokoni kapcsolatok dinamikája különösen fontos.

"A család, amelybe beleszületünk, az első olyan kapcsolat, amelyben tükröződünk. Édesapánk a férfival, édesanyánk a nővel kapcsolatos tapasztalásunkat képviseli. Spirituális szinten az első a teremtő Atyával való kölcsönhatásunkat jelenti. A második az Anyafölddel, a fizikai léttel, a teremtéssel való kapcsolatunkat határozza meg." (Andrea Pietrangeli: Az ébredés kézikönyve)

A szüleink a férfi és női energiáink archetipikus mintái, ezért is nagyon fontos harmonizálni a hozzájuk fűződő viszonyunkat. Ha sokat dolgozunk ezen, könnyebb lesz megérteni önmagunkat, a legbelsőbb lényünket.

Természetesen ez valódi őszinteséget igényel mind a magunk, mind a másik személy irányába. Alapos önmegfigyeléssel rábukkanhatunk azokra az első, szüleinktől hozott, életünket máig meghatározó, s főleg az első életéveinkből származó bevésődésekre is, amelyek a személyiségünket formálták.

Sok önkorlátozó hiedelem és a különféle blokkok kialakulása is ezekre az évekre vezethető vissza. Azonban még mélyebbre is mehetünk vissza az időben, ha szakértő segítségét vesszük igénybe. Ez lehet egy pszichológus, de akár asztrológus is, aki meg tudja állapítani, hogy milyen hajlamokkal és feladatokkal születtünk.

A horoszkópunkból ugyanis azt is ki lehet deríteni, hogy a múltból milyen erős beidegződéseket, félelmeket hoztunk vagy éppen azt, hogy milyen vágyak, képességek határozzák meg jelenlegi motivációinkat, életvágyainkat.

A szinasztria című regényben az álmokon keresztül is hat a karmikus múlt a főhős életére. Egy asztrológus segítsége, és sok komoly belső munka kell ahhoz, hogy megértsen dolgokat a korábbi életéből. A karmikus megtapasztalásokat azonban ő sem tudja kikerülni.


A főszereplő életébe váratlanul szól bele a múlt, egy sorsfordító, hihetetlen, karmikus összetalálkozás által. A történet folyamán komoly önismereti utat jár be. Kiderül, hogy az álmaiban rejlő szimbolikus üzeneteknek is jelentősége van. A kérdésekre a válaszokat végül az asztrológia adja meg, melynek egyik módszere segítségével sikerül feltárni.

Ha szívesen beleolvasnál a könyvbe, kérd az ingyenes betekintőt!