Interjú a szerzővel

Kapcsolat a múltból: A szinasztria


Tavaly jelent meg az írónő első könyve. A spirituális utalásokban bővelkedő kötet első pillantásra szerelmes regénynek tűnik - a történet azonban jóval túlmutat ennek keretein.

Az álmok és a spiritualitás fontos szerepet kap a regényben. A történet narrátora, egyben főszereplője a 25 éves Viktória, aki egy nagy csalódás után elkezdi keresni önmagát, a neki szánt utat. Ebben jelentős szerepet játszik a múlt és egy karmikus találkozás is.

A címét adó fogalom jelentése: párkapcsolat, egyéb emberi kapcsolatok összehasonlítása az asztrológia segítségével. Viktória életébe váratlanul - az álmain keresztül - szól bele a múlt. Ennek sorsfordító hatása van, bár nehezen fejti meg az álmai üzenetét. A lány élete hamarosan gyökeres fordulatot vesz.


A könyvben jelentősége van a főhős jellemfejlődésének, melyhez komoly önismereti munka árán jut el. A több időszálon futó, fordulatos történet rámutat arra, hogy egy kérdésre sok válasz adható, s olykor a bizonyíték láthatatlan.

"Előfordult, hogy évekig nem jutott időm a kéziratra, máskor éjszakákon át szinte fel sem álltam a monitor elől. Ilyenkor megtapasztalhattam, hogy milyen a flow-élmény: ekkor élhettem át a legnagyszerűbb pillanatokat, s megtörtént, hogy a történet szinte magát írta... Mintha valamiféle sugallat hatására jöttek volna át az éteren bizonyos benyomások, és nem azokat a gondolatokat vetettem papírra, amelyeket terveztem...

A könyv vége valójábanteljesen más, mint amit befejezésnek szántam. Szinte már azt hittem, hogy készen van a sztori, és csak az utolsó simítások vannak hátra, amikor egy hajnali órán hirtelen arra ébredtem fel: nem lesz így jó! De akkor hogy fejezzem be? 

Nem sokáig kellett várnom az égiek válaszára. Már a következő éjszakán úgy éreztem, hogy a géphez kell ülnöm, és formát kell adnom az üzenetnek. A családom halkan szuszogott a háttérben, én pedig egészen reggelig a billentyűket vertem. Így született meg a történet vége. 

Meggyőződésem, hogy ez éppen olyan karmikus történés volt, ahogyan a kezdetekben alakulni kezdett a fejemben a regény váza. Számomra már nem kérdés, hogy létezhet két ember között téren és időn átívelő kapcsolat. A szinasztria című könyvemben éppen ez a téma adja a központi motívumot."

A cikk a PannonMagazin oldalán jelent meg. 

A könyv rendelhető a Fekete Sas Kiadó honlapján, vagy a LIBRI boltjaiban, illetve a LIBRI online  webáruházban.


Sorsunkat mi választjuk
Sorsunkat mi választjuk
A Szaturnusz üzenete
A Szaturnusz üzenete