Sorsunk vezérlő csillagai

Életünk karmikus tanítómesterei

A legtöbb ember életében sok problémát okoz a párkapcsolatok megélése. Meglehet, váratlanul elénk toppan szívünk "másik fele", de nem tudunk mit kezdeni vele, mert túl heves, intenzív érzelmeink támadnak, amelyek meg is rémítheti az embert. A szinasztria című kötet főszereplőinek életében is sok fordulat következik be, mire megtanulják a karmikus leckét.

Sokszor komoly traumák, sorscsapások kellenek ahhoz, hogy észrevegyük, ami mindig is az orrunk előtt volt. A felismerésekben ezért olykor jól jön a segítség.

Tekla egy józan belátású idős rokon alakjában testesíti meg azt a tanítót, aki képes a dolgokat összefüggésükben meglátni és ebben próbál Viktória segítségére lenni. Az ő személyében, egy bölcs idős asszonyt ismerhetünk meg, aki történetesen asztrológiával foglalkozik. Rokonai sohasem értették őt meg, mindig egy kicsit kívül maradt az eseményeken, de cseppet sem bánja ezt, és nem táplál haragot senki irányába.

Jól tudja, hogy a jelen életünk csak egy a sok közül, és belátja: ha ebben az életében nem sikerült az Igaz Szerelmével közös életet élniük, egy következőben már biztosan sikerülni fog. Mert ő tudja, hogy ha ha valakivel közös dolgunk van, úgyis újra és újra össze fogunk akadni vele. (Erre utal az Időtlen szerelem alcím is. )

Teklát sok évtizedes gyakorlata és intuíciója is segíti abban, hogy másoknál jóval hamarabb látja meg bizonyos dolgok bekövetkeztét. A történet főszereplője és narrátora, Viktória ezért is nevezi őt magában "jóságos boszorkánynak". Pedig nem jósnő, és nem varázsló, nem is boszorkány ő - sokkal inkább egy varázslatos tudomány beavatottja. Mágia helyett a tudománya abból fakad, hogy tud olvasni a csillagok jelzéseiből.

Párkapcsolatok asztrológiai összevetését illetik a szinasztria megnevezéssel a téma szakavatottjai. Ők nem csak azt tudják megállapítani, hogy milyen különleges fényszög-kapcsolatok jeleznek meghatározó karmikus történéseket a két érintett fél életében, de a két ember közötti energiaáramlást, az összeillőséget vagy a valószínű feszültségeket is.

Ha többet is szeretnél megtudni a témáról, érdemes elolvasnod A szinasztria című kötetet!