ÉLET-TÉR

Tudatosság és önismeret

Belegondoltál már, hogy a személyiséged hozza létre a valóságodat? Mert ez így van. Már a régi időkben is tudták ezt a bölcsek. Kínában lényegében ez jelenik meg a Feng Shui alapelvekben is, amikor azt mondjuk, hogy az otthonunk a lelkünk kivetülése: a tárgyaink és a belső állapotunk között szoros kölcsönhatás van.

A kínai térrendezés filozófiája szerint, ha tudatosan törekszünk lakókörnyezetünkben a harmóniát kialakítani, akkor életünk is megváltozik, mivel a külső környezet harmóniájának megteremtésére irányuló törekvés egyúttal belső törekvéssé is válik.

Fontos odafigyelni a rendre a környezetünkben és a gondolatainkban is!

Az összhang, amely otthonunk harmóniáját adja, abból teremtődik meg, ahogy az ember azt a saját pozitív rezgéseivel, gondolataival, érzéseivel feltölti. Ezért is nagyon fontos, hogy milyen gondolatok uralják az elménket. Ha nem vagyunk elég tudatosak, és engedjük, hogy a külvilágból érkező információk határozzák meg a hangulatunkat, és az érzelmeinket, akkor nem vigyázunk eléggé a lelkünk egyensúlyának megtartására, ez pedig hamarosan a környezetünkben fog visszatükröződni.

Természetesen ez fordítva is igaz: ha odafigyelünk a belső világunk harmóniájára, rendet tartunk a gondolatainkban és a fizikai környezetünkben is, az életünk egyre könnyebbé, egyszerűbbé és gördülékenyebbé válik, és történjen bármi körülöttünk; a nyugalmunkból kizökkenthetetlenné válunk.

"Gondolataink az agyunk nyelvrendszere, érzéseink pedig a testünk nyelvrendszere."  (dr. Joe Dispenza)

Az, hogy hogyan gondolkodunk és hogyan érzünk, idézi elő létezésünk állapotát. Az érzéseink személyiségünk részévé válnak. Mivel a tapasztalataink határoznak meg bennünket érzelmileg (félünk, mérgesek vagyunk, keserűséget, frusztrációt, bizonytalanságot érzünk), ha nem figyelünk rájuk, ezek az érzések idővel személyiségünk részévé válnak.


A gondolataink és az érzéseink együtt teremtik meg az új valóságunkat

Az idegtudomány legújabb kutatása szerint megváltoztathatjuk az agyunkat a gondolkodás és a gondolatokhoz társított pozitív érzelmek által. Amikor elkezdünk új lehetőségeken gondolkodni, az agyunk új sorozatokat, mintákat, új kombinációkat hoz létre. Elkezdünk új viselkedési mintákat tervezni ezen mentális gyakorlatok által: az elménk elkezdi számba venni, hogy kivé is lehetnénk, kivé is válhatunk az életünkben.

A vonzás törvénye már kvantum szinten bizonyítást nyert, számos erre vonatkozó kísérletről lehet olvasni-hallani. Tehát már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy olyan eseményeket vonzzunk be az életünkbe, amelyek a gondolataink, érzéseink által teremtődnek meg valahol a kvantumtérben, abban a láthatatlan mezőben, ami sokak számára talán még nehezen felfogható, de már nincs kétség afelől, hogy valóban létezik.

Mivel az energia és a tudatosság, a gondolat és érzés, a rezgés és információ egységes, csak akkor leszel tudatos más, új lehetőségek felől, ha megváltoztatod érzelmi energetikai állapotodat. Ez nagyon fontos, hiszen a berögzült megszokásokat, negatív hiedelmeket kell újakra cserélni ahhoz, hogy akár teljesen tiszta lappal indulhassunk tovább az új életszakaszunkban. Ezért nem elegendő a környezetváltozás, a lakásunk falainak átfestése, vagy a régi bútorok modernebbekre cserélése. A változásoknak egyszerre kell megtörténni kívül és belül, így tudják igazán felerősíteni egymás hatását.

Ha mindezek együtt tudnak megvalósulni az életünkben, akkor elmondhatjuk, hogy az ősök tudására építve, azt a modern tudomány kísérletei által igazolt új elméleteket is figyelembe vettük, és most már semmi nem akadályozhatja meg, hogy az életünkben nyissunk az egyre jobb lehetőségekre.


NÉZD MEG 
KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAIMAT IS!

Hogy hat ránk környezetünk?

Jó esetben otthonunk a béke szigete, ahol megnyugodhatunk, s minden nap újra és újra fel tudunk töltődni pozitív erővel. De mi a helyzet akkor, ha nem ezt érezzük lakóhelyünk falai között? Tárgyaink megváltoztatásával is tehetünk azért, hogy változzon az életünk?

Kattints ide, és olvass tovább!

Enteriőr-asztrológia

A csillagjegyek szerinti személyiségbeli eltérések abban is tetten érhetők, hogy a lakásunkban milyen színvilág, milyen anyagok és formák dominálnak. Ha jól figyelünk, rövid idő alatt többet tudhatunk meg vendéglátóinkról, mint korábban hosszas beszélgetések során.

Kattints ide, és olvass tovább!

Hogyan válj új emberré?

Nagy valószínűséggel olyan személyiséggé válsz, amilyennek el tudod magad képzeli, amit gondolsz magadról. Ezzel sokszor be is korlátozzunk magunkat, és a létezésünk határait. Blogbejegyzéseimben arról is szó esik, mit tudsz tenni azért, hogy jobb, okosabb, erősebb személyiség lehess!

Kattints ide, és olvass tovább!


Tedd rend-be az életed a Feng Shui segítségével!

Mindannyian egyensúlyt és harmóniát szeretnénk teremteni az életünkben. A Feng Shui is ezt célozza. A könyv hatására meg fogod érteni, hogy az életünket működtető energiák hogy függenek össze, s az egyes elemei hogyan hatnak egymásra.
Ez a könyv ráirányítja a figyelmedet arra, hogy a külső körülmények nem változnak meg maguktól, csak akkor, ha először mi magunk teszünk rendet belül, a fejünkben, és természetesen a környezetünkben is!
Ez az e-book közérthető és gyakorlatias segítséget nyújt ebben.