Érzelem és értelem - másképpen

2021.02.20

Létezésünk olyan nem kézzel fogható részei, mint például az érzelmek, a tudatosságunk valóságának részei. Ha pedig érzelmeink egy olyan tartomány részei, amelyet az öt érzékszervünkkel nem tudunk érzékelni, akkor hogyan lehetséges az, hogy mindannyian tudatában vagyunk érzelmeinknek?

Egy nyolc évvel ezelőtt az internetre felrakott videóban hangzik el a fenti kérdés. (A címe: A rezgések
szerkezetformáló hatása.) Számomra újabb megerősítése volt ez az anyag annak, ami már régóta foglalkoztat, s számos cikket és több könyvet is olvastam e tárgyban. Úgy gondolom, hogy mindenkinek tisztában kellene lennie azzal, hogy miért fontos az érzelmeikre, és a lelkiállapotunk egészségére jobban odafigyelni.

Állítólag Einstein egyszer kijelentette:

"a modern fizika meggyőzött bennünket róla, hogy ez a valóság káprázat"

A filmben több híres kísérletről is szó esik, a rezgések és hullámok témáján kívül a kvantumfizika eredményeit is ismerteti. Jenny Higgs már az 1940-es években kidolgozta a hanghullámok keltette formák elméletét. A célja az volt, hogy bebizonyítsa: a létezés valódi alapját a rezgések jelentik. Kimutatta, hogy amikor hangrezgések haladnak át egy anyagformán, akkor egy adott mintázat alakul ki.

A kvantumfizika azóta már azt is bebizonyította, hogy a tér és az idő az érzékelés illúziói, és az, amit mi az anyagi világnak érzékelünk, valójában nem létezik, pontosabban egyáltalán nem úgy, ahogy azt korábban gondoltuk. A felfedezés lényege, hogy a létezésünkben érzékelhető legtöbb alap építőelemen belül az üres anyagot az akarat formázhatja és alakíthatja. Ez azt jelenti, hogy a tudatosság formázhatja a valóságunkat. Ezért a viselkedés az, ami számít.

Bebizonyosodott, hogy érzelmeinknek rezgésfrekvenciái vannak. Ráadásul csak két olyan érzelem
van, amelyeket az emberek tapasztalnak: félelem és szeretet.
Minden más érzelem közvetve vagy közvetlenül ebből a két érzelemből származik.

Tehát az anyag önmagában nem létezik; tudatunkkal, érzelmeinkkel befolyásolhatjuk világunkat! Csakhogy, amiről az emberek többsége azt hiszi, hogy érzelem, az nem igazából érzelem; az érzelmek fizikai megnyilvánulása az, amit tapasztalunk.

Ez azért elég elgondolkodtató felfedezés, nem?