A megszokás csapdái

2021.01.20

Gondolataink és érzelmeink körfogásában élünk. Ha kellemes  és örömteli gondolataink vannak, akkor nagyszerű pillanatokat élhetünk át, és boldognak fogjuk érezni magunkat. Azonban ez fordítva is igaz: ha napjainkat az aggódás, a stressz és a mindennapos rohanás miatti türelmetlenség hatja át, a félelem és türelmetlenség fogja uralni a gondolatainkat. Nehéz kitörni ebből a körforgásból, de nem lehetetlen.

"Létezik egyfajta szinkronicitás, amely pillanatról pillanatra jön létre az agy és a test között. Mivel az agy folytonos kommunikációban áll a testtel, tulajdonképpen amikor elkezdjük úgy érezni magunkat, ahogy gondolkodunk, elkezdünk úgy is gondolkodni, ahogy érzünk. " (Dr. Joe Dispenza: Engedd el önmagad)

Dr. Joe Dispenza amerikai kutató, best-seller író, és nemzetközi előadó. Miután egy súlyos balesetből sikerült mentális technikákkal felépülnie, azóta az agy működési mechanizmusaival foglalkozik. Több könyve is megjelent már magyarul, számos videója pedig online is elérhető. Egyik központi témája az érzelmek és gondolatok összefüggésének rendszere.

A kutató-orvos arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy ha minden reggel ugyanazokkal az érzelmekkel kelünk fel, ezt azt is jelenti, hogy semmi új nem történik az életünkben -amely érzések és érzelmek a múltunk tapasztalásainak végtermékei. Mivel ezek vezetik a gondolatainkat és viselkedésünket, tulajdonképpen nem teszünk mást, hogy "a múltban cselekszünk és gondolkodunk".

"Az érzelmeink bizonyos gondolatokhoz vezetnek, a gondolatok pedig bizonyos érzéseket váltanak ki, azok az érzések pedig bizonyos gondolatokhoz vezetnek, így a gondolkodás és érzés körforgásának ismétlődése váltja ki a létezésünk állapotát." (Dr. Joe Dispenza)

Azt is állítja, hogy a ondolataink az agyunk nyelvrendszere, érzéseink pedig a testünk nyelvrendszere. Az, ahogyan gondolkodunk és ahogyan érzünk, idézi elő létezésünk állapotát. Az érzéseink így válnak a személyiségünk részévé.

Kapcsolódó blogbejegyzésem: Alakíts ki új személyiséget!