SZÖVEGÍRÁS ÉS ÖNFEJLESZTÉS

Szakmai életutam eddig

A Rövid bemutatkozás oldalon is olvashatsz rólam, ott elsősorban az íróvá válás rögös útjának szakaszait villantom fel.
Ezen a helyen inkább arról szeretnélek meggyőzni, hogy
- miért érdemes az írásaimat olvasnod, illetve
- mit tudok nyújtani a számodra abban az esetben, ha tartalomgyártás kapcsán van szükséged a segítségemre!

MIBEN LEHETEK A SEGÍTSÉGEDRE?

Elsősorban ezekben a témákban tudok neked segíteni:

 • cikkek, blog bejegyzések írása,
 • honlap adminisztráció,
 • Facebook-kommunikáció,
 • anyaggyűjtés kutatáshoz vagy előadás megtartásához,
 • önismereti témájú konzultáció, beszélgetés.

Erősségeim:

- SZÉLES LÁTÓKÖR, SOKOLDALÚSÁG,

- ALAPOS ÖNISMERET ÉS FOLYAMATOS FEJLŐDÉSI VÁGY,

- MÉLY LELKI ÉLET, ÉRZÉKENYSÉG ÉS TOLERANICA MÁSOK IRÁNT,

- KRATIVITÁS ÉS NYITOTTSÁG AZ ÚJ DOLGOK IRÁNT,

- GRAFOMÁNIA: MINDIG KÉSZEN ÁLLOK AZ ÍRÁSRA, EBBEN TUDOK A LEGJOBBAN KITELJESEDNI, ÉS EZ A TEVÉKENYSÉG TESZ IGAZÁN BOLDOGGÁ.


Milyen témákkal foglalkozom legszívesebben írásaimban?

Erre a kérdésre könnyű felelni, ha valaki végignézi a menüt. Tehát elsősorban ezek a témák foglalkoztatnak, ezekről írok legtöbbet:

 • asztrológia és karmikus kapcsolatok,
 • Feng Shui és térrendezés,
 • lakberendezés és környezettudatos építkezés,
 • egészséges életmód,
 • önismeret és önfejlesztés,
 • párkapcsolati és gyermeknevelési kérdések,
 • egyéb családi vonatkozások.

Természetesen szinte bármilyen más témáról is szívesen írok, hiszen az információk felkutatása, anyaggyűjtés és rendszerezés is a "szakterületeim" közé tartozik!
Ha újságíróra, szövegíróra, blog cikkek vagy Facebook-posztok készítőjére van szükséged, egyeztessünk az adott témáról, és ki fog derülni, hogy mennyire áll közel hozzám a terület. (Ahhoz, hogy egy bejegyzést szívvel-lélekkel írjak meg, és az megérintse az olvasót, természetesen fontos, hogy a téma engem is kellőképpen fel tudjon csigázni. Szerintem csak szenvedéllyel lehet igazán jól dolgozni, ezért is döntöttem úgy, hogy szabadúszóként végem a munkámat.)

GRAFOMÁNIA ÉS FOLYAMATOS MEGÚJULÁS JELLEMEZ

Már egészen zsenge éveimben ráéreztem az írás zamatára, és folyton szövegeket állítottam elő, amikor időm engedte. Iskolai újsághoz szerveztem szerkesztőséget általános iskolában, gimnazistaként pedig részt vettem egy másikban. Később kommunikáció szakon szereztem diplomát. Ezt követően regionális magazinok számára írtam cikkeket, s ennek során módom nyílt a térségben élő számos hírességet is meginterjúvolni, ami igazán hasznos tapasztalatszerzés volt. A helyi vállalkozókat bemutató riportjaim a prózai tartalmon kívül azért is hasznosak voltak, mert rajtuk keresztül a hirdetésszervezés (és kreatívok készítése) világába is belekóstoltam. Ez azért is közel állt hozzám, mert a gyakorlatban kamatoztathattam a korábban marketing- és reklámügyintéző képzések megszerzett ismereteimet, valamint a Photoshop terén szerzett jártasságomat. Ebben az időben több életmód magazinnál is dolgoztam, ezek egyike az online portálok világában is jártasságot adott.

AZ ANYASÁG SZÁMOS ÚJ KÉSZSÉGET HOZOTT ELŐ

Gyermekeim megszületését követően - több év kihagyás után - a Pannon Hírnök és a Pannon Magazin újságírójaként közéleti és életmód témákban is kibontakozhattam (elsősorban párkapcsolati, asztrológia, Feng Shui, egészséges életmód témákban írtam), később a lehetőségem adódott az A Mi Otthonunk lakberendezési
magazin szerkesztőségében dolgozni
, ahol passzívházakról és stílusos lakásokról készítettem hosszabb anyagokat. Itt részt vettem a hirdetési csapat munkájában is. Ezek a gyakorlati tapasztalatok hasznomra váltak akkor is, amikor egy nemzetközi divatcég hazai képviseleténél igazgatói asszisztenseként hirdetési kampányok szervezésében vettem részt. Itt a megjelentetett reklámanyagok egy részét én készítettem el, különösen a Facebook-kommunikáció
vonatkozásában. Ez megint egy újabb terület volt, amibe így a munkám által alaposabb betekintést nyertem.

ÚJ DIMENZIÓK ÉS TÁVLATI KILÁTÁSOK NYÍLTAK MEG

A betűk világa azonban mindig jobban érdekelt. Ezért is végeztem el a Budapesti Kommunikációs Főiskola (most Budapesti Metropolitan Egyetem a neve) könyvkereskedelmi menedzser továbbképzését. Szakdolgozatomban az elektronikus könyvkiadással foglalkoztam. A Verlag Dashofer Kiadónál kiadványmenedzserként, majd online szerkesztőként nagyon sokat tanultam a kiadói munkáról, és az internetes megjelenések hátteréről. Ezt követően több éven keresztül a BAMAPA nevű honlap gazdája voltam, és blogot kezdtem vezetni, ez a LÉLEKPRIZMA blog. Időközben elkészült A SZINASZTRIA című spirituális regényem, amelyet a honlapomon meg is tudsz rendelni, keményfedeles
könyvként vagy e-book formátumban is. Írásomban megjelenik az asztrológia, önismereti és párkapcsolati vonatkozásban, de az álmok üzenetével is foglalkozik.  A honlapon már elérhető új kiadványom, a Tedd rend-be az életed a Feng Shui segítségével! Ehhez egyelőre csak e-book formában juthatsz hozzá. (Itt tudod megrendelni.)

BETŰK MINDEN FORMÁTUMBAN ÉS MENNYISÉGBEN: EZ AZ ÉLETEM!

A Fekete Sas Kiadóval való kapcsolatomat is meg kell említenem, hiszen néhány évvel ezelőtt a kiadó honlapjának és Facebook-oldalának adminisztrációja volt a feladatom. Itt is hasznát vettem Photshop-tudásomnak szórólapok és plakátok megtervezésekor. Később  tanácsadással segítettem be a szerkesztőség munkájába.

AZ ÖNFEJLESZTÉSNEK SOSINCS VÉGE

Mivel sok éve foglalkozom asztrológiával, személyiség-elemzések elkészítésére is vállalkozom, egyelőre a barátaim számára. Gyermek asztrológia vonatkozásában is számos cikkem megjelent: saját gyermekeim nevelésére is készülve rengeteget kutattam e témában, és immár évtizedes saját tapasztalataim is felvérteznek arra, hogy ilyen vonatkozásban próbáljak segítséget adni a hozzám fordulóknak. (Korábban a BAMAPA tanácsadói rovatán keresztül sok szülő kikérte véleményemet gyermeknevelés kapcsán.)
Az önismeret szerintem nagyon fontos már gyermekkorban is, és az életünk folyamán mindig szem előtt kell tartanunk, milyen életterület okoz nehézséget, miben kell még fejlődnünk. Ezzel a témával is sokat foglalkozok cikkeimben. Missziónak tekintem azt, hogy mások figyelmét is felhívjam ennek fontosságára. Engem a pszichológia és önfejlesztés egészen fiatal korom óta érdekel, és mindenben azt nézem, hogy az adott helyzet mennyiben szolgálja a további személyiségfejlődést. Hatalmas mennyiségű szakirodalmat bújtam át, és analizáltam a segítségükkel magamat és ismerőseimet. 

Neked is szívesen segítek, ha szükséged van rá! Ha lelki elakadás van az életedben, és egyszerűen csak arra vágysz, hogy elmondhasd valakinek a problémádat, aki odafigyel rád, és talán jó ötleteket is ad arra vonatkozólag, hogyan változtass az életeden, keress meg, és kérd a segítségemet!

SZOLGÁLTATÁSAIMRŐL TÖBBET IS MEGTUDHATSZ, HA A KÉPEKRE KATTINTASZ!


Ha érdekelnek tovább tartalmaim, látogass el Facebook-közösségembe, vagy nézd meg Instagram oldalamat!