Törekedj a tudatosságra!

2021.04.27

Gondolataink határozzák meg a személyiségünk alapvető beállítódásait. Mivel a tapasztalataink határoznak meg bennünket érzelmileg (félünk, mérgesek vagyunk, keserűséget, frusztrációt, bizonytalanságot érzünk), ha nem figyelünk rájuk, ezek az érzések idővel személyiségünk részévé válnak.

Úgy is mondhatnánk, hogy gondolataink az agyunk nyelvrendszere, érzéseink a testünk nyelvrendszere. Tehát ahogyan gondolkodunk és ahogyan érzünk, idézik elő létezésünk állapotát.

A gondolataink és az érzéseink együtt teremtik meg az új valóságunkat

Az idegtudomány legújabb kutatása szerint megváltoztathatjuk az agyunkat a gondolkodás és a gondolatokhoz társított pozitív érzelmek által. Amikor elkezdünk új lehetőségeken gondolkodni, az agyunk új sorozatokat, mintákat, új kombinációkat hoz létre. Elkezdünk új viselkedési mintákat tervezni ezen mentális gyakorlatok által: az elménk elkezdi számba venni, hogy kivé is lehetnénk, kivé is válhatunk az életünkben.

A vonzás törvénye már kvantum szinten bizonyítást nyert, számos erre vonatkozó kísérletről lehet olvasni-hallani. Tehát már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy olyan eseményeket vonzzunk be az életünkbe, amelyek a gondolataink, érzéseink által teremtődnek meg valahol a kvantumtérben, abban a láthatatlan mezőben, ami sokak számára talán még nehezen felfogható, de már nincs kétség afelől, hogy valóban létezik.

Mivel az energia és a tudatosság, a gondolat és érzés, a rezgés és információ egységes, csak akkor leszel tudatos más, új lehetőségek felől, ha megváltoztatod érzelmi energetikai állapotodat. Ez nagyon fontos, hiszen a berögzült megszokásokat, negatív hiedelmeket kell újakra cserélni ahhoz, hogy akár teljesen tiszta lappal indulhassunk tovább az új életszakaszunkban. Ezért nem elegendő a környezetváltozás, a lakásunk falainak átfestése, vagy a régi bútorok modernebbekre cserélése. A változásoknak egyszerre kell megtörténni kívül és belül, így tudják igazán felerősíteni egymás hatását.

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEINK:

Érzelem és értelem - másképpen

Változtathatsz a hozzáállásodon

Alakíts ki új személyiséget!