Változtathatsz a hozzáállásodon

2021.03.15

Az alapján éljük az életünket, hogy milyen történetet mesélünk önmagunknak. Lehet, hogy ez összhangban van a körülöttünk lévő világgal - de az is lehet, hogy nem. Mindenesetre az alapján ítéljük meg önmagunkat, amit hiszünk magunkról.

"Azok vagyunk, amilyen történeteket mesélünk önmagunknak önmagunkról , és amelyeket el is hiszünk." (Scott Thurrow)

Az, hogy mit gondolunk magunkról, jelentősen befolyásolja a párválasztásunkat is - sőt, valójában minden kapcsolatunkat meghatározza. Az önbecsülésünket is elárulja az a körülmény, hogy milyen embereket hívunk be az életünkbe.

Ezért is nagyon fontos kérdés, hogy mennyire ismered önmagadat, és mennyire vagy tisztában azzal, milyen hatást gyakoroltok egymásra a környezetedben lévő emberekkel. Fontos, hogy ismerd meg jól önmagad, és az önképed szilárd lábakon álljon.

"Ha nem tudod, ki vagy, akkor a változásban lévő világ nagyon ijesztő lehet." (Gregg Braden)

Az utóbbi hónapokban át kellett éljük, hogy a körülöttünk lévő világ hatalmasat változott, a terek és az emberi kapcsolatok is beszűkültek. A legtöbb ember nem tudja úgy élni az életét, ahogy korábban. Nem tudunk úgy találkozni az ismerőseinkkel, ahogy korábban, és sok lazább ismeretségünk annyira meglazult, hogy talán el is tűntek bizonyos emberek az életünkből.

Mindannyian azt várjuk, hogy a világ mikor térhet vissza végre a "normális", szokványos kerékvágásba.
De tudjuk, hogy ez nem igazán lesz lehetséges. Talán látszólag visszaáll a szokott rend - de az biztos, hogy a lelkünkben átéltekre bizonyosan sokáig emlékezni fogunk.

Remélhetőleg minél többen lesznek azok, akik a beszűkült életteret önmaguk és közeli hozzátartozóik alaposabb megismerésére használták, mert elsősorban erre lehet építkezni a jövőben. Ha tudjuk, kik vagyunk, és mi a történetünk, megtehetjük azt is, hogy egy új történetet kezdünk mesélni magunknak, és aszerint éljük tovább az életünket...