Ráfeküdtem az online marketingre

2020.11.16

Közel fél éve dolgozom a honlapomon, amit eredetileg azért hoztam létre, hogy a könyvemnek promóciós felületet csináljak. Ebből következőleg az eddig feltett tartalmak is főként a regényemben is felmerült témák közé épültek. Őszintén szólva, lehettem volna sokkal alaposabb a témafeldolgozást illetően, hiszen a karmikus kapcsolatok, az asztrológia és az álomfejtés témaköre önmagában is bőséges alapot kínálna arra, hogy jóval részletesebben kifejtsem.


De mi célt szolgált volna mindez?


Nem az volt a szándékom, hogy szakértőként tüntessem fel magam bármelyikben, és valamilyen tanácsadó jellegű szolgáltatást kínáljak. Persze, nem zárom ki, hogy egyszer komolyabban is elmerüljek az asztrológiában, és tanulmányaim végén papírt is szerezzek arról, hogy "végzett asztrológus vagyok".

A helyzet azonban az, hogy jelenleg az is túlságosan sok energiámat köti le, hogy a honlapomat megkedveltessem a keresőmotorokkal, ezért a SEO optimalizálás van első helyen a munka folyamatokban, amit tényleg komolyan kell venni, mert hosszú távon ennek van leginkább értelme, és plusz anyagi befektetést nem feltétlenül igényel. (Bár, az idő is pénz...) Emellett sok figyelmet igényel a Facebook-stratégia megvalósítása is, hiszen csak akkor van értelme egy honlapot fenntartani, ha látogatók is jönnek rá. (Ez azonban már nem csak az idő, de a pénzt is viszi.)

A célom most csak annyi, hogy minél több potenciális olvasóhoz eljussak, akik a könyvemről tudomást szerezve, megrendelik azt. Nyilván ez csak egy lépés a távlati terveimben, de nagyon lényeges szakasz a honlap életében. Viszont időigényes utánanézni a szükséges tudnivalóknak.

Az online marketing területén ugyan már éveket töltöttem el, de néhány év kihagyás nagyon sok lemaradást eredményez, hiszen rengeteg változás van a digitális média világában. Fontos az új szempontokat figyelembe venni. Folyamatosan figyelni kell a trendek alakulását, s a gyakorlatba
ültetni, hogy tényleg a lehető legjobb eredményt, azaz jó és egyre növekvő látogatószámot tudjak realizálni.