Ami a szövegírás mögött van…

2020.12.11

Az utóbbi hónapokban egyre kevesebb időm jutott az új könyvem írására, többek között azért, mert a honlapra gyártottam tartalmakat. Ezek elsősorban a már megjelent regényemhez kapcsolódnak, hiszen az elsődleges cél az, hogy a könyvemet népszerűsítsem.

Természetesen a távlati terv ennél kicsit többről szól, és a szövegíráson kívül most is sokat kell foglalkozom azzal, hogy a honlapra mások is rátaláljanak. Ehhez az online marketing eszközeit használom. Korábban is foglalkoztam ezzel online szerkesztőként és Facebook-adminisztrátorként végzett munkáim során, csakhogy sajnos most gyakorlatilag mindent újra kell tanulnom, hiszen a gyermekeimmel otthon töltött néhány év során rengeteget változott a digitális világ, és már sok dolgot másképp kell csinálni, mint ahogy nekem korábban tanították.

A sok online marketing tevékenység miatt az írással álltam le egy ideje. Ez nem jó, mert grafomán lévén, az írás számomra a napi rutin része szokott lenni. Azt szeretném elérni, hogy megfelelő arányt alakítsak ki a különféle munkafázisok között.

Írni, írni, írni...?

Szerencsére a napokban jó motivációra találtam, ami segíthet abban, hogy visszalendüljek az írói elhivatottságom irányába: észrevettem, hogy van egy új novellaírói pályázat. Nemere István egy művének ihletésére kell írni valamit. Nemere egy igazán termékeny író, és személyesen is ismerem. Már
kisgyermekként eljártam az író-olvasó találkozóira, és több könyvét is dedikálta a számomra.

Elképesztő, hogy Nemere milyen sok könyvet írt már! Neki ez a fő elfoglaltsága: ő egy igazi író, aki erre tette fel az egész életét. Gyakorlatilag napi penzum szerint végzi a munkáját, s ha nem könyvön dolgozik, akkor dedikál, vagy író-olvasó találkozókat tart. Most már természetesen neki is van honlapja, de szerintem ő oda legfeljebb csak tartalmat gyárt. Ha a marketinggel is foglalkozna, igencsak kevés ideje maradna írni.

Én is kiadhatnám másnak ezt a fajta tevékenységet, de nem akarom ezt tenni. Ez is egy olyan terület, ahol a jövőben komolyabban is tudnék működni. Szép dolog az írás, és igazán lélekemelő a számomra, de valamiből meg is kell élni az embernek... Mivel az online marketingben egyre több az ismeretem
és a gyakorlati tapasztalatom, a jövőben miért is ne vállalkozhatnék arra, hogy másoknak is segítsek a honlapjuk beindításában?!?