Véletlenek nincsenek

2023.10.11

Tibor elgondolkodva tette le a telefont, miután Alex Kardostól minden fontos részletet megtudott arról, hogyan igyekezett a felesége mindent elkövetni a céljai érdekében. Clarissa csakugyan mindent bevetett. Ám most hatalmas öngólt rúgott. Nem számolt azzal, hogy a férje túl jól ismeri őt, és több lépéssel előtte jár. Álmában sem gondolta volna, hogy alig fél órával azt követően, hogy ő izgatottan felfogadta a magyar magánnyomozót, a fiatalember már az "alannyal" egyeztetett a részletekről.

A férfi elégedettnek érezhette volna magát, mégsem töltötte el örömmel, hogy ilyen jól kiismeri a feleségét és a gondolkodásmódját. Amikor a nő megszállt a hotelben, a fiatal detektív már a nyomában volt, sőt a hangos fiatal turisták között elvegyülve a repülőgépen is őt figyelte. A recepciós lány pedig örömmel mondott le róla, hogy ügyvéd és nyomozó után kutasson, amikor egy kedves úriember felajánlotta, hogy nagyon szívesen segít a feldúlt angol színésznőtől kapott feladat teljesítésében. S az egész mögött ő maga állt - mindig egy lépéssel az asszony előtt járva. Hiszen nem munkával kapcsolatban zaklatták a megrendelők egész hétvégén: Clara és Alexander telefonhívásai zavartak be olykor a hétvége meghitt pillanataiba. A dolgok néha furcsán alakulnak…de véletlenek nincsenek.

Jól tudván, hogy nem tehetett mást, mégsem töltötte el jó érzéssel, hogy a saját kártyáit játszotta ki Clara ellen. Persze ő sem lett volna kíméletesebb, hiszen soha senkivel szemben nem volt az. Neki semmi nem volt elég, és szerinte a cél szentesíti az eszközt. Ez a cél persze csak az ő személyes érdekeit szolgálhatja. Más nem is számít. Akkor sem számított, amikor a gyerekről mondott le a karrier ambíciói miatt.

Vajon most mit érezhet az asszony? Megérti-e valaha, hogy mit veszített? Megéri-e a kétséges karrier, ami egyszer úgyis véget ér – szemben azzal, ha vállalta volna az anyaságot, és boldog, kiteljesedett családként élhettek volna együtt, még hosszú évekig - vagy talán életük végéig?
Vajon elég kemény neki ez a lecke, vagy továbbra is az eddigi elvei mellett él tovább? nem egyszerűen csak hazudott, de sok időn át port hintett a szemébe, becsapta és éveken át hamis reményekkel áltatta. 

Keserű fájdalom töltötte el Tibor szívét arra a gondolatra, hogy a számára legfontosabb vágyában akadályozta meg az asszony. Éppen annyira fájt most is az érzés, mint amikor tudomást szerzett arról, mi volt a valódi oka annak, hogy nem született gyermekük. Ő pedig hány éven át saját magát, ifjúkori zabolátlan életvitelét okolta! Aztán a nejét sajnálta, mert úgy tűnt mégiscsak nála van hiba, és Clarissa rá is játszott erre, csak azért, hogy ő mindenben a kedvét keresse. Míg egy napon kiderült a durva valóság: Clara meddővé operáltatta magát. Tibor ezt éppen Alex Kardostól tudta meg.

Akkor ismerte meg a nyomozót, mikor a több nyelven kiválóan beszélő, magasan kvalifikált fiatalember Tibor egyik angol barátjának segített felgöngyölíteni bizonyos szövevényes, több országon átívelő csalási ügyet. Az illető üzletember barátnője sem volt makulátlan az ügyben, és némely részlet kísértetiesen emlékeztette Tibort a saját életében átélt mozzanatokra. Ez szöget ütött a fejében, és azon kezdett morfondírozni, hogy hátha esetleg a felesége sem mondott mindig igazat… Erre persze már előbb rájöhetett volna, ha egyáltalán felmerült volna benne a gyanú – de akkor még odaadó és szerelmes volt. Sőt, a házastársi hűséget is sokáig komolyan vette, annak ellenére, hogy sokszor hetekig, hónapokig nem találkoztak, ha a munkájuk úgy alakult. Aztán villámcsapásként érte a felismerés. Alex Kardos több évre visszanyúlóan, egyértelmű jeleket talált arra, hogy a nő sokszor nem ott járt és nem azt csinálta, amit állított.

Tibor nem akart botrányt, de nem árulta el Clarissának, hogy sokat tud a svindlijeiről. Ám attól a naptól fogva többé ő sem volt őszinte vele. Egy idő után érlelődni kezdett benne az elhatározás, hogy ideje volna felszámolni brit üzletrészeit, és mindent, ami ahhoz a világhoz köti. Nem számolt be a tervéről senkinek, de szép lassan elkezdte kiépíteni a visszavonulás bástyáit. Ezért vásárolta meg két évvel ezelőtt a balatoni nyaralót is.

Praktikus kis fészek volt, olykor nyom nélkül el tudott tűnni mindenki elől. Közel egy évet vett igénybe a régi ház helyrepofozása, de az eredmény Tibort nagy elégedettséggel töltötte el. Egyik üzlettársa belsőépítész feleségének a keze nyomán valódi luxusvilla jött létre, amelyben igazán kedvét lelte. Sok mindenről mondott le az előző években– ez végre megérdemelt jutalom volt a korábbi rengeteg munkáért, amikor szinte megállni sem volt ideje soha. Pedig a negyvenes évei derekán az ember már szeretné kiélvezni a munkája gyümölcsét. Amit szívesen megosztott volna valakivel. Eleinte a feleségét szerette volna meglepni vele – de időközben minden megváltozott.

Dühödt elkeseredésében rászokott akkoriban, hogy Budapest utcáin furikázva, vállalkozó szellemű "aranyásókat" szedjen fel. Elbeszélgetett velük, pazar ebéddel kápráztatta el őket, majd olykor a balatoni nyaralóba is levitt egy-egy lányt. Velük igyekezett bepótolni mindent, amit a sok éven át a hűség béklyójába kényszerített önmagától megtagadott. Mert akkor már semmi nem számított. A szerelembe vetett hite és a nők iránt érzett minden korábbi tisztelete a múlté volt már.

Az alkalmi szexpartnerek keresését szinte sportszerűen űzte egy ideig. A fiatal lányok, akiket hol szórakozóhelyen szedett fel, hol közvetítőn keresztül jöttek, mindig le voltak nyűgözve az ultramodern, mindennel felszerelt balatoni "kéjlaktól". Volt, hogy napokon át halmozta az élvezeteket, a legkülönfélébb nőtípusokat végigkóstolva. A mámorító éjszakáktól újra fiatalnak, ereje teljében lévőnek érezhette magát. De az üresség továbbra is ott volt benne. Jól tudta mi hiányzik az életéből, de azt gondolta, hogy soha többé nem lesz senki, aki a szívében első helyre kerülne. Valójában az elmúlt év rettenetesen kimerítette, életunttá tette. Már alig ismert önmagára, a saját maga iránti tiszteletét is elvesztette, hiszen jól tudta: helytelen a magatartása. Szerepet játszott: a gondtalan, metropolita világfit, aki menő és gazdag, bárkit és bármit megkaphat… S közben jól tudta: csak éppen az nem jött az útjába, akiért érdemes élni.

És egyszer csak feltűnt Viktória, akinek még a neve is győzelmet jelent. S csakugyan diadalmat aratott Tibor szíve felett. Még csak tennie sem kellett ezért semmit. Elég volt meglátnia a lányt, és tudta, hogy ez egy jelentőséggel teli találkozás volt. Miután több órát együtt töltöttek a repülőgépen, már tudta, hogy minden, amit eddig tett, tévedés volt. Mert ezt a lányt kereste egész életében. Persze, a teljes beteljesedésig hosszú út vezet…

Tibor fejcsóválva nézegeti a telefonja kijelzőjén a fotókat, amiket Alex nemrég küldött neki. Két nő – szíve két hölgye: a régi és a mostani – egy padon ülve beszélget. Ezt látva mély sóhaj tör fel belőle. Viktória arca a fotókon nagyon komoly, megrendültnek látszik.
"Mi a csudát mondhatott neki Clarissa?" – bosszankodik a férfi. Jól sejti, hogy a nő végig azon mesterkedett, hogy őt a lány előtt befeketítse. Vajon sikerrel járt? Remélte, hogy nem így van. 

*********************************************************************************************************************

A történet folytatódik!!! (KATTINTS IDE, ha szívesen elolvasnád az összes közzétett fejezetet!)

A legnagyobb karmikus leckéket általában párkapcsolatainkon keresztül tanuljuk meg. Minden élethelyzetünk azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk és fejlődjünk az életünk során.
A SZINASZTRIA - Időtlen szerelem című regény azt meséli el, miképpen változhat meg a gondolkodásunk az álmaink üzenete által, és mit tanulhatunk meg karmikus vonatkozásban a párkapcsolatainkról.

VÁSÁROLD MEG A REGÉNYT EZEN AZ OLDALON KEMÉNYKÖTÉSŰ KIADÁSBAN VAGY ONLINE!