Kínos beszélgetés

2023.09.04

Alex Kardos jól dolgozott. Alig 24 óra leforgása alatt kiderítette, hogy hol áll Tibor balatoni háza, s azt is sikerült megtudnia, ki az a fiatal lány, akivel az utóbbi időben találkozgat. Clarissa meg volt elégedve  a fiatal nyomozó tettre kész hozzáállásával és a gyors eredményekkel. De tudta, hogy még néhány fontos tennivaló hátravan. Mindenekelőtt, nem halogathatja tovább, hogy felhívja a férjét és találkozót beszéljen meg vele.

A telefon hosszan kicsöng.
– Szervusz, drágám – köszönti a férfit, hosszan elnyújtva a hangokat, mintegy figyelmen kívül hagyva kapcsolatuk jelenlegi jellegét.
– Clara. Szervusz. Miért hívsz? Azt hittem, minden lényeges dolgot megbeszéltünk. A részletekről majd az ügyvédeink egyeztetnek.
– Nézd… Szeretnék veled találkozni. Azt hiszem, tisztáznunk kellene végre pár dolgot…
– …a válással kapcsolatban? – vág a szavába a férfi türelmetlenül.
Az asszony meglepődik. Nem jellemző Tiborra az efféle udvariatlanság. Talán nem teszik neki a vasárnap reggeli időzítés? Fülelni kezd, hátha a háttérzajokból kiderül, hol van éppen a férfi.
Közben ő is észbe kap.
– Bocsáss meg, Clara, de éppen indulnék valahova… Sietek. Sajnálom, nem tudom, mikor találkozhatnánk… Az elkövetkező két hétben még Magyarországon leszek. Utána szívesen találkozom veled. Megkaptad az ügyvéd levelét?
– Kedvesem, igazán nem szükséges olyan sokáig halogatni a dolgot. Budapesten vagyok, a Hotel Corinthiában.
Döbbent csend a vonal túlsó végén.
– Mikor érkeztél? – kérdezi végül a férfi.
– Tegnapelőtt. S lassan mennem is kellene vissza, így is akadozik nélkülem a forgatás… Ja, igen, mellesleg a filmről is beszélnünk kellene.
– Azt hittem, hogy ezt a témát már lezártuk! Nem járok közben többé a filmetek érdekében, és az én cégeim sem fogják többé anyagilag támogatni a szeretődet! – Tibor hangja szokatlanul rideg, ideges, élesen pattogó. Az utolsó szót szinte sziszegve szűri át a fogai között.
Claissa kissé ijedten hallgatja a felbőszült hangot. Hirtelen eszébe jut, hogy nem is olyan régen, ő maga sem fogta vissza magát, amikor nem csak a tányérok röpködtek a londoni lakása konyhájában, de villa is veszélyes útra kelt... Ez hiba volt, Tibor akár fel is jelenthette volna érte. Nem lehet többé ilyen heves és óvatlan. Vannak dolgok, amiket nem erőből kell megoldani, hanem ésszel és ravaszsággal.
– Rendben, akkor ezt hagyjuk – visszakozik rögtön.
De azonnal hozzáteszi:
– Azért még hajlandó vagy találkozni velem? Kérlek.
Rövid hallgatás után rekedtes hangon szólal meg újra a férfi.
– Mikor?
– Minél hamarabb. Esetleg ma együtt ebédelhetnénk itt a szálloda éttermében.
– Az nem megy. Most nem érek rá – vágja rá a férfi szárazon, csak hogy lerázza végre.
Clarissában egyre erősebb a gyanú, hogy nő van a dologban. Tibor túl gyorsan jelentette ki, hogy most nem ér rá...
Némi kínzó csend után ismét megszólal, a hangja már tárgyilagos, nyugodt.
– Rendben, vacsoráról beszélhetünk. Hétre ott vagyok.
Az asszony megkönnyebbülten sóhajt.
– Nagyszerű. Köszönöm. Akkor hétkor várlak az étteremben… – mondaná még, de a telefonból már a szaggatott búgó hang hallatszik. Döbbenten tartja kezében a telefont. Tibor még sohasem viselkedett ilyen modortalanul. Elköszönt egyáltalán? 

Az asszony szívében erőt vett valami tompa gyanú, hogy a gondosan eltervezett haditervébe talán hiba csúszott. De nem volt szokása könnyen feladni ez elgondolásait. 

*********************************************************************************************************************

A történet folytatódik!!! (KLIKK IDE, ha szívesen elolvasnád az összes közzétett fejezetet!)

A legnagyobb karmikus leckéket általában párkapcsolatainkon keresztül tanuljuk meg. Minden élethelyzetünk azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk és fejlődjünk az életünk során.
A SZINASZTRIA - Időtlen szerelem című regény azt meséli el, miképpen változhat meg a gondolkodásunk az álmaink üzenete által, és mit tanulhatunk meg karmikus vonatkozásban a párkapcsolatainkról.

IDE KATTINTVA EGYBEN IS MEGVÁSÁROLHATOD A REGÉNYT KEMÉNYKÖTÉSŰ KIADÁSBAN VAGY ONLINE