A karma súlya

2020.07.19

Az emberek nem ok nélkül olyanok, amilyenek. Mindenki hordozhat magában olyan emléksúlyokat, amikkel nem tud mit kezdeni. Az a dolgunk: hogy ezeket feloldjuk.

- Az emberek nem ok nélkül olyanok, amilyenek. Mindenki hordozhat magában olyan emléksúlyokat, amikkel nem tud mit kezdeni. Ez lehet a te bajod is. Az a dolgunk: hogy ezeket feloldjuk, akár itt és most. Tudod, mi az a karma, hiszen régen is sokat beszéltem róla neked.
- Igen, rémlik ez a téma... Karmikus súlyok, karmikus büntetés... Az előző életeink bűnei miatt kell vezekelnünk és így tovább...
- Azért ez nem ilyen egyszerű. A karma nem feltétlenül büntetést jelent. Persze akként is megélheted, de azzal csak megnehezíted a mostani életedet, és újabb terheket rósz magadra. A karma célja sokkal inkább tapasztalatszerzés: a hibáinkat csak úgy javíthatjuk ki, ha a magunk bőrén átéljük azokat. Életünk színhelyeit, a nehézségeinket, sorsfeladatainkat bizonyos fokig mi magunk választjuk ki, amit persze gyarló földi agyunkkal elég nehéz elképzelni. Olyan ez, mint egy láthatatlan batyu, amit addig kell cipelnünk magunkkal, míg meg nem szabadulunk belőle mindentől. Tulajdonképpen leszületésünk előtt - amikor hazatérünk a Jóistenhez - mi választjuk a sorsunkat, és ehhez megkapjuk azt a személyiséget és azokat az eseményeket, amelyek az életfeladatunk megoldásához szükségesek.
Kíváncsiság ébred bennem.
- Hát ez az: honnan tudhatom, hogy mi az én feladatom az életben? Ebben az életemben? És miért érzem azt, hogy bármerre indulnék, falakba ütközök? Sokszor arra is gondoltam már, hogy rossz helyre, rossz családba születtem...
- Ez buta gondolat, már ne is haragudj - néz rám feddően. - A karmát a leginkább a családon belül lehet feloldani. Tulajdonképpen, ha a szüleiddel megoldatlannak tűnő konfliktusaitok vannak, abból tanulhatsz a legtöbbet.
Értetlenül nézek. Aztán felvillanyozódom. Talán igaza van, és éppen itt a megoldás kulcsa.

(5. fejezet - A szinasztria)

A könyv megrendelhető fizikai formában vagy e-könyvként.
Kattints IDE és válaszd ki a neked megfelelőt!