Hogyan született meg a Szilvi Szöveggyár?

Visszatekintés - 2020

 

Minden év végén készítek egyfajta leltárt, amelyben összefoglalom, milyen célokkal vágtam neki az adott esztendőnek, és terveket készítek a következő hónapokra. Itt az alkalom ellenőrizni, mennyire sikerült az én kis "online vállalkozásomat" az eredeti elgondolások szerint életre kelteni, beindítani?

Az utóbbi hónapokban egyre kevesebb időm jutott az új könyvem írására, többek között azért, mert a honlapra gyártottam tartalmakat. Ezek elsősorban a már megjelent regényemhez kapcsolódnak, hiszen az elsődleges cél az, hogy a könyvemet népszerűsítsem.

Egy szövegíró akkor tud igazán jó írni, ha élvezi, amit csinál. Éppen ezért, azt gondolom ez egy gyönyörű hivatás, ha az ember el tud jutni odáig, hogy már valóban ezzel a tevékenységgel töltheti a napjai nagy részét. Nekem személy szerint elég sokáig tartott, míg meg mertem hozni ezt a döntést.

Közel fél éve dolgozom a honlapomon, amit eredetileg azért hoztam létre, hogy a könyvemnek promóciós felületet csináljak. Ebből következőleg az eddig feltett tartalmak is főként a regényemben is felmerült témák közé épültek. Őszintén szólva, lehettem volna sokkal alaposabb a témafeldolgozást illetően, hiszen a karmikus kapcsolatok, az asztrológia...

Újra nagyobb munkába fogtam, ami komoly összpontosítást és utánajárást igényel. A téma ugyan nem ismeretlen a számomra, hiszen korábban sok cikkem megjelent a témában. Ez most teljesen más jellegű kiadvány, mint amin legutóbb dolgoztam; sokkal gyakorlatiasabb jellegű: életmóddal és önfejlesztéssel kapcsolatos.

Meg kell tanulnom végre jobban kezelni az Instagram felületét. Ez elsősorban technikai jellegű problémát jelent a számomra, mert az igazán jól mutató könyves képek elkészítése vagy összeválogatása is nagyon igényes, ráadásul egyelőre csak a telefonon keresztül tudok ide bármit feltölteni vagy módosítani.

Idén lesz öt éves a Lélekprizma nevű blogom. Ezt meg kellene ünnepelni! Sajnos az örömbe üröm vegyül, mivel most tudtam meg, hogy az üzemeltető cég úgy döntött, több friss írást jövőre már nem lehet feltenni. Így aztán, le kell mondani a távlati tervekről ezzel kapcsolatban.

Hívtak volna vissza a munkahelyemre, ahol a vírushelyzet miatti helyzetre hivatkozva májusban felmondtam. Egyelőre nem tervezek ilyet. Örültem, amikor végre kiszabadultam a mindennapos mókuskerékből. Számomra egy régóta tervezett álom vált valóra ezzel.

Az utóbbi időben sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, valamint azon, milyen nagy különbség van a hobbiból történő internetes napló írása és egy üzleti célból történő, szakértői blog készítése között.

Szeretnék újabb videós anyagokat készíteni, és muszáj is lesz, mert a szeptemberre tervezett könyvhét kapcsán bemutatkozó anyagot kért a kiadó. már csak egy hetem van rá. Az sajnos már most látszik, hogy a júniusi rendezvényhez hasonlóan, ez program sem jöhet létre a tervek szerint. De haladunk a korral, és online mégis megtartják. Ehhez pedig...