Miért indítottam blogot?

2020.10.03

Idén lesz öt éves a Lélekprizma nevű blogom. Ezt meg kellene ünnepelni! Sajnos az örömbe üröm vegyül, mivel most tudtam meg, hogy az üzemeltető cég úgy döntött, több friss írást jövőre már nem lehet feltenni. Így aztán, le kell mondani a távlati tervekről ezzel kapcsolatban.Ez is egy tapasztalat a számomra. Persze, érhető üzleti döntésről van szó. Amikor évekkel ezelőtt pusztán csak hobbiból kezdtem bele, nem számított, hogy bizonyos korlátozásokkal jár, ha a blog tárhely másvalaki tulajdonában van. A honlapom nem ilyen: saját domain nevet választhattam magamnak - és az a jó hír, hogy blog szekció is van hozzá, íme, ez is az, amit éppen most látsz.

Egyáltalán mi célt szolgált az elmúlt években a blog írás?


Amikor elkezdtem, szakmai szempontból éppen üres szakasz állt be az életemben, mivel akkortájt elsősorban a gyermekeim születése kötötte le a figyelmemet. Üres perceimben persze nagyon hiányzott az írás. Tehát azért vágtam bele, hogy ilyen módon fejezzem ki a gondolataimat.

Ez segített abban is, hogy az önfejlesztő irodalom terén szerzett olvasmányélményeimet feldolgozzam - és arra is jó volt, hogy az íráskészségem ne kopjon meg az otthon töltött időszak során. A blogolás
egyébként azért is hasznos, mert rendszerességre és bizonyos fokú fegyelemre nevel.

Számomra ez is lényeges szempont volt: így megmaradt a napi munkavégzés rutinja, ráadásul a "kreatív énem" is teret kapott. Egyszóval, kellemes emlékeim fűződnek hozzá - és szerencsére nem kell teljesen elbúcsúznom az írásaimtól, mivel maga a blog.hu oldal még elérhető.