Hello, Instagram-világ!

2020.10.12

Meg kell tanulnom végre jobban kezelni az Instagram felületét. Ez elsősorban technikai jellegű problémát jelent a számomra, mert az igazán jól mutató könyves képek elkészítése vagy összeválogatása is nagyon igényes, ráadásul egyelőre csak a telefonon keresztül tudok ide bármit feltölteni vagy módosítani.


Korábban munkahelyi feladataimból kifolyólag két divatcég számára is tettem fel anyagokat az Instagam felületére. Képeket kaptunk hozzá, és minta szövegeket is - ezeket kellett lefordítani, és rövid, színes, élvezetes szövegeket gyártani hozzá.

Nem szerettem bele az Instagram-világába. Egyelőre azt látom, hogy csak nézegetik az emberek a képeket... és nem értem, hogy a könyveladások hogy jönnek itt képbe a cipők, ruhák és kozmetikumok (na meg a celebek) világában?! Még mindig nem egészen értem, hol van itt kereskedelmi érték a könyvértékesítés szempontjából? Talán, ha hírességeket fotóznának le az én könyvemet olvasva... (Ez viszont egyelőre nem valószínű, hogy megtörténik.)

Az úgynevezett "online marketing szakértők" szerint azonban érdemes itt is jelen lenni, mert egyre bővül azok köre, akik használni kezdik. Még sokan csak épp most szállnak be... Tehát "van még új a nap alatt az Instagramon".

A fontos, hogy folyamatosan figyeljem meg, mások hogy csinálják, és tanuljak belőle. Hátha ez is egy hasznos tapasztalat lesz...