Blog-sikerem

2020.08.24

De jó! A Nők Lapja Café oldalán hivatkoztak egy álmokkal kapcsolatos cikkemre, ami a Lélekprizma blogomon jelent meg! (Furcsa volt így leírva látni a nevemet, mint blogger. De igazán tetszett!) Nagyon örülök neki, ennél az lenne még szerencsésebb, ha ezen a honlapon megjelent anyagomra is átjutnának az olvasók.

"Az álom többek között abban különbözik az ábrándtól, ami csak légvárak kergetéséről szól, valós cselekvések és igazi elhatározás nélkül, hogy az álmainkat kellő kitartással és erőfeszítéssel meg is valósíthatjuk. Mert teremtő erővel rendelkezünk.

De ha csak álmodozunk, nyitott szemmel álmodunk és várjuk a sült galambot, a szőke herceget vagy a lottó főnyereményt, attól még nem igazán kerülünk közelebb a céljaink eléréséhez. Merthogy ez a nagy különbség. A konkrét célok kitűzése.

Célok és tettek megtétele nélkül mégis mire is számítunk? Minden egy gondolattal kezdődik - de cselekvések nélkül az is marad. Sokan már itt feladják. Vagy legalábbis holnaputánra halasztják azokat a lépéseket, amelyek szükségesek - és többnyire fáradságosak. Mert nehéz kilépni a komfortzónából. "

Fontos ez a téma a számomra, azért is szőttem bele A szinasztria cselekményébe. Ha azt vesszük, a regényben a dolgok fő mozgatóereje az álmokból ered. Persze, az asztrológiai vonal is lényeges. Egyelőre inkább ezzel kapcsolatban tettem fel posztokat a honlapra, az álmok kapcsán még nem igazán. Ennek az oka az, hogy amikor a könyvet írtam, nagyon benne voltam a témában, de az ezzel kapcsolatos részek több évvel ezelőtt készültek. Mostanában ilyesmivel kevesebbet foglalkoztam.
Így aztán erről nehezebb is írni. Az ihletet nem szabad sürgetni.